Tinders matching-algoritme:

Hvis du går saktere frem får du se jentene som alt har likt deg raskere.

How to message girls on Tinder

Tinders grunnleggende matching-algorime er egentlig ganske enkel. Du fyller inn aldersgruppen du ser etter og den maksimale avstanden du er villig til å akseptere, og så lager appen en kø av alle profiler som passer disse kriteriene. Du kan swipe igjennom køen mens du liker noen og velger vekk andre, og til slutt har du sett dem alle sammen.

Det er imidlertid et par interessante elementer når det kommer til hvordan appen sorterer og prioriterer profilene i køen du presenteres for. Felles interesser og felles venner vil for eksempel kunne gjøre at en profil dukker opp tidligere enn den ellers ville ha gjort; i praksis spiller dette imidlertid liten rolle, ettersom profilen ville ha blitt vist før eller senere uansett.

Mer interessant er det at appen "sniker" profilene til jenter som allerede har likt deg inn i køen din. Dette er de profilene som gir deg match med en gang du liker dem, og Tinder stokker dem inn blant profilene du presenteres for slik at du ikke skal kunne skjønne hvem som alt har likt deg og hvem som bare passer søkekriteriene dine. Hvor hyppig de dukker opp synes å ha sammenheng med hvor fort du går igjennom køen din; hvis du er av typen som swiper hundre profiler hver dag vil det gå lenger mellom hver gang appen lar deg se en av dem. Med andre ord kan det faktisk lønne seg å gå litt saktere frem; da vil du raskere få se de jentene som alt har likt deg. Det å logge sjelden inn på appen, eller til og med å lukke den for så å åpne den igjen, kan ha en tilsvarende effekt; ofte vil jentene som alt har likt deg da samles først i køen din.

Men apropos swiping, så er det en ting som bør være klinkende klart:

Hvis du er nødt til å gå igjennom massevis av jenter for å få en match er det et symptom på at det er noe alvorlig galt med Tinder-profilen din!


Det bør fikses før du går videre. Visste du for eksempel at du kan øke antall matcher du får med tre enkle justeringer?

Om teorien

  • Sondre fra Gode Vibber


    Vi i Gode Vibber har brukt de siste sju årene på å studere hva som skaper tiltrekning på nett. Gjennom omfattende eksperimenter har vi kommet frem til hvordan man lager den ultimate datingprofilen, og gjennom Perfekt Profil har vi hjulpet helt ordinære gutter med å få ekstraordinære resultater. Nettdating blir aldri det samme.

Bestill her: